Philips 55OLED849/12 (2024)

1.949,00

Toevoegen aan vergelijken
Schermdiagonaal

Maximale resolutie stand

Type scherm
Type OLED

OLED

Beeldscherm verversing snelheid (Hz)

HDR

Type Backlight

HDMI

HDMI versie

WIFI

Smart TV

Ambilight

Waarde energielabel nieuw 2021

Merk

EAN

8718863042120

Kleur

Landcode

Benelux model

CE markering

Zichtbaar

VESA maat

Taal handleiding

Universeel

Introductiejaar

Ondersteuning met updates

Minimaal 12 maanden na introductiedatum

Afstandsbediening

Ja

App vereist voor volledige functionaliteit

Nee

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

Common interface

,

Laatste update op 19 september 2024 17:27
EAN: 8718863042120 SKU: 8718863042120 Categorieën: , Tag:
Schermdiagonaal: 55 inch (140 cm)
Maximale resolutie: Ultra HD/4K

De Philips 55OLED849/12 is een televisie die in 2024 is geïntroduceerd en beschikt over diverse geavanceerde functies en technologieën. Deze televisie heeft een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en biedt een maximale resolutie van Ultra HD/4K. Het schermtype is OLED, wat bekend staat om zijn uitstekende beeldkwaliteit en diepe zwartwaarden.

Beeldkwaliteit en Schermtechnologie

De Philips 55OLED849/12 maakt gebruik van OLED-technologie. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode en verschilt van traditionele LED-schermen doordat elke pixel individueel kan oplichten. Dit resulteert in een hoger contrast en diepere zwarttinten, aangezien pixels volledig kunnen worden uitgeschakeld om zwart weer te geven. De beeldverversingssnelheid van deze televisie is 50 Hz, wat betekent dat het scherm 50 keer per seconde wordt ververst. Dit is voldoende voor de meeste kijkervaringen, hoewel sommige gebruikers hogere verversingssnelheden prefereren voor bijvoorbeeld gaming.

HDR en Backlight

De televisie ondersteunt High Dynamic Range (HDR), wat zorgt voor een breder kleurbereik en een hoger contrast in vergelijking met standaard dynamisch bereik (SDR). Dit betekent dat HDR-content er levendiger en realistischer uitziet. Het type backlight dat wordt gebruikt is Direct-led, wat betekent dat de LED’s direct achter het scherm zijn geplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige verlichting en kan bijdragen aan een betere beeldkwaliteit.

Connectiviteit en Smart TV Functies

De Philips 55OLED849/12 is uitgerust met drie HDMI-poorten, allemaal van de versie HDMI 2.1. HDMI 2.1 biedt hogere bandbreedte en ondersteunt functies zoals eARC (enhanced Audio Return Channel) en variabele verversingssnelheid (VRR). De televisie heeft ook WiFi-connectiviteit, wat betekent dat het draadloos kan verbinden met internet. Dit is handig voor het streamen van content en het gebruik van Smart TV-functies. De televisie zelf is een Smart TV, wat betekent dat het toegang biedt tot verschillende apps en streamingdiensten.

Ambilight Technologie

Een van de opvallende kenmerken van de Philips 55OLED849/12 is de Ambilight-technologie. Ambilight is een door Philips ontwikkelde technologie waarbij LED’s aan de zijkanten van de televisie licht uitstralen op de muur achter de televisie. Dit licht kan de kleuren van het beeld op het scherm volgen, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Ambilight kan ook bijdragen aan het verminderen van vermoeide ogen bij langdurig kijken.



Energieverbruik en Duurzaamheid

De televisie heeft een energielabel van F volgens de nieuwe 2021-richtlijnen. Dit betekent dat het energieverbruik relatief hoog is in vergelijking met andere apparaten in dezelfde categorie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze voor deze televisie, vooral als energie-efficiëntie een belangrijke overweging is.

Montage en Installatie Philips 55OLED849/12

De Philips 55OLED849/12 ondersteunt VESA-montage met een maat van 300mm x 300mm. Dit betekent dat de televisie compatibel is met verschillende muurbeugels en standaarden die deze VESA-maat ondersteunen. Dit maakt het eenvoudig om de televisie aan de muur te bevestigen of op een standaard te plaatsen.

Enkele overige specificaties

De televisie wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft een fabrieksgarantie van twee jaar. Een common interface (CI) slot is ook aanwezig, wat handig is voor het gebruik van CI+ modules voor sommige aanbieders van digitale televisie.

Samenvattend biedt de Philips 55OLED849/12 een combinatie van geavanceerde beeldtechnologie, connectiviteitsopties en unieke functies zoals Ambilight. Bij de keuze voor deze televisie is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals energieverbruik en de gewenste beeldverversingssnelheid.

Philips 55OLED849/12 (2024)
Philips 55OLED849/12 (2024)

1.949,00

schermkennis.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0